Colegiul Psihologilor - Clarificări privind articolele din presă despre Președintele României

Stimați jurnaliști,
Stimați colegi psihologi,

În legătură cu articolul publicat de inPolitics.ro în data de 22.09.2021 și preluat de Flux 24.ro, cu privire la Președintele României, domnul Klaus Iohannis, Colegiul Psihologilor din România face următoarele precizări:

Domnul Iulian Ștefan Laurențiu nu deține calitățile oficiale care îi sunt atribuite în cele două articole. Nu este purtătorul de cuvânt și nu îndeplinește funcția de director juridic al Colegiului Psihologilor din România. Domnul Iulian Laurențiu Ștefan nu este angajat al Colegiului Psihologilor din România și nu face parte din structurile de conducere ale organizației noastre profesionale. De asemenea, domnul Iulian Laurențiu Ștefan nu reprezintă Colegiul Psihologilor din România în niciun organism internațional.

Luând act de postarea, pe o rețea de socializare, a unui mesaj elaborat de domnul Iulian Laurențiu Ștefan, mesaj care stă la baza articolelor menționate anterior, precum și de asumarea publică de către acesta a unor calități oficiale pe care nu le deține, Comisia de deontologie și disciplină a Colegiului Psihologilor din România s-a autosesizat cu privire la posibile încălcări ale Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică de către domnul Iulian Laurențiu Ștefan.

Colegiul Psihologilor din România, prin forurile de conducere și profesioniștii săi, vă asigură de abordarea tuturor aspectelor importante ce fac parte din viața fiecăruia, zi de zi, cu responsabilitate.

Cu considerație,

Președintele Colegiului Psihologilor din România
Prof. univ. dr. Ion Dafinoiu