Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 
Comunicat CPR privind dezinformările vehiculate în spațiul public de către fostul președinte Mihai Aniței

 

Dragi colegi,

Readucem in atentia d-voastra comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie din data de 24 martie 2017, prin care opinia publica a fost informata cu privire la faptele asimilate infractiunilor de coruptie pentru care fostul presedinte al CPR a fost trimis in judecata.

 Interventia lui Mihai Anitei, in seara zilei de 27 septembrie 2017, in platoul emisiunii "Sinteza zilei" de la postul de televiziune Antena 3, are ca scop comutarea atentiei publice de la problemele sale penale spre un presupus complot al comunitatii psihologilor impotriva sa. Acest complot, conform declaratiilor lui Mihai Anitei, a fost organizat de grupuri de psihologi si este condus de serviciile secrete, DNA, profesorii universitari de psihologie si producatorii de teste psihologice.

Pe langa absurdul situatiei prezentate de Mihai Anitei, trebuie sa subliniem starea de fapt la finalul mandatului de opt ani ca presedinte al Colegiului: blocarea totala a activitatii organizatiei profesionale cauzata de interventia brutala a domniei sale in desfasurarea democratica a procesului electoral si, pe de alta parte, implicarea Colegiului Psihologilor in procesul penal al domniei sale, ca parte responsabila civilmente.

D-nul presedinte Dafinoiu si conducerea Colegiului Psihologilor vor intreprinde demersurile necesare pentru a semnala dezinformarile prezentate de Mihai Anitei.

Noi, psihologii din cele 30 de filiale care au decis reluarea procesului electoral viciat de fosta conducere, trebuie sa fim uniti impotriva manipularilor si atacurilor la persoana asupra membrilor comunitatii noastre.

COMUNICAT DNA...

 

Laura Cristina Pătruț
Colegiul Psihologilor din România
Consilier pe probleme de comunicare și purtător de cuvânt