Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

  

Desfășurarea activității psihologilor cu drept de liberă practică - informații din partea autorităților competente 

Stimați colegi,

La data de 11.05.2020, Guvernul României a înaintat Parlamentului României Proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (având număr de înregistrare L279/2020).

Proiectul de lege anterior menționat are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă (începând cu data de 15.05.2020 potrivit declarațiilor publice), a unor măsuri temporare și, după caz, graduale, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei generate de COVID-19.

Astfel, potrivit proiectului de lege, pe durata stării de alertă, următoarele măsuri sunt aplicabile psihologilor cu drept de liberă practică în vederea desfășurării activității:

  • obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă;
  • obligativitatea organizării activității astfel încât să fie asigurat triajul epidemiologic pentru întregul personal propriu, precum și dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în serviciu.

Precizăm faptul că, la acest moment, proiectul de lege nu a fost adoptat de către Parlamentul României.

Vom reveni cu informații suplimentare privind condițiile în care psihologii cu drept de liberă practică își pot desfășura activitatea, de îndată ce autoritățile competente vor adopta măsuri în acest sens.

Vă doresc tututor multă sănătate!
Ion Dafinoiu