Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Răspuns Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, referitor la noile limitări instituite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20 din 25.03.2021

Stimați colegi,

Colegiul Psihologilor din România a înaintat Comitetului Național pentru Situații de Urgență Adresa înregistrată cu nr. 634 din 30.03.2021 referitoare la noile limitări instituite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20 din 25.03.2021, art. 1, lit. c) și d), solicitând revenirea asupra Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20 din 25.03.2021, în ceea ce privește limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității profesionale de prestare a serviciilor psihologice pentru psihologii cu drept de liberă practică ce își desfășoară activitatea profesională, în calitate de titulari sau angajați în cadrul formelor de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, cabinete individuale de psihologie, cabinete de psihologie asociate, societăți civile profesionale de psihologie, cât și pentru psihologii cu drept de liberă practică ce își desfășoară activitatea profesională în regim salarial, în sistem public și/sau privat, în cadrul altor entități, decât formele de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și aplicarea aceluiași regim precum cel instituit pentru cabinetele medicale.

Prin Adresa înregistrată cu nr. 1766150 din 05.04.2021, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență a răspuns la Adresa Colegiului Psihologilor din România înregistrată cu nr. 634 din 30.03.2021, informând cu privire la faptul că activitatea profesională a prestatorilor de servicii medicale nu a fost restrânsă prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20 din 25.03.2021 și nici prin actele normative anterioare acesteia, serviciile psihologice fiind conexe actului medical.

Ion Dafinoiu
Președinte
Colegiul Psihologilor din România