Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Informare ședința Consiliului Colegiului Psihologilor din România – 10 iulie 2021

Stimați colegi,

În data de 10 iulie 2021 s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului Colegiului Psihologilor din România, ședință convocată prin Dispoziția nr. 14 din data de 23 iunie 2021.

Ședința Consiliului Colegiului Psihologilor din România a fost convocată cu scopul de a fi creat cadrul profesional și colegial pentru dezbaterile cu privire la activitatea forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România după data de 15 iulie 2021 și s-a agreat în cadrul ședinței ca președintele Colegiului Psihologilor din România să emită o informare în atenția comunității profesionale. În cadrul dezbaterilor a fost prezentată opinia legală înregistrată la Registratura generală a Colegiului Psihologilor din România cu numărul 707 din data de 28.06.2021.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, mandatele membrilor forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România și ale filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România obținute în urma procesului electoral desfășurat în anul 2017 își produc efecte până la data validării rezultatelor pentru alegerile aferente mandatului 2021 – 2025.

Membrii forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România și ale filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România au obligația legală de a-și exercita atribuțiile în interesul psihologilor cu drept de liberă practică din România până la finalizarea mandatului.

Rolul Colegiului Psihologilor din România este acela de a reprezenta şi de a ocroti la nivel naţional şi internaţional interesele profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, membrii forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România având astfel datoria de a lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că psihologii cu drept de liberă practică își pot desfășura activitatea profesională în condiții normale, ceea ce presupune asigurarea continuității activității Colegiului Psihologilor din România până la finalizarea procesului electoral pentru alegerea forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România și ale filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România pentru mandatul 2021 – 2025.

Vă adresăm rugămintea de a urmări informările transmise pe următoarele canale de comunicare: site-ul Colegiului Psihologilor din România www.alegericpr.ro, adresele de e-mail și pagina de facebook a Colegiului Psihologilor din România - https://www.facebook.com/restartcolegiulpsihologilor/

Cu colegialitate,

Ion Dafinoiu
Președinte
Colegiul Psihologilor din România