Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Scurt ghid privind situațiile de criză în context de război

Stimați colegi,

Vă transmit, din partea Comisiei de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, reprezentată pentru acest demers de doamna Roxana Maier și domnul Adrian Roșan, documentul Scurt ghid privind situațiile de criză în context de război.

Copiii au nevoie de răspunsuri, au nevoie de asigurări că totul va fi bine. Așa că alegeți să vorbiți cu ei doar după ce D-voastră sunteți liniștiți sau vă stăpâniți suficient de bine spaimele, întrebările. Copiii au nevoie să fie ascultați, să primească răspunsuri, să fie siguri că se pot juca în continuare, că viața lor e neschimbată, să fie siguri că le sunteți alături în orice situație. Dar, oricând veți vorbi cu copilul D-voastră alegeți să spuneți adevărul, un adevăr ce trebuie transmis în raport cu vârsta copilului și cu capacitatea lui de înțelegere.”

Mulțumim colegilor pentru constanta implicare și valorosul suport din cadrul proiectelor derulate de către Colegiul Psihologilor din România!

Transmitem toate informațiile de interes pentru comunitatea profesională pe următoarele canale de comunicare: site-ul Colegiului Psihologilor din România - www.alegericpr.ro, adresele de e-mail din baza de date și pagina de facebook a Colegiului Psihologilor din România - https://www.facebook.com/restartcolegiulpsihologilor/

Vă dorim multă sănătate alături de cei dragi!

Cu colegialitate,

Ion Dafinoiu
Președinte
Colegiul Psihologilor din România