Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 
Comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională

adresa email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  

Președinte: Opre Nicolae Adrian

Vicepreședinte: Roșan Adrian Marian

Secretar: Anghel Stănilă Elena

Membri:

  • Bogluț (Balint) Angela
  • Mincu Cornel Laurențiu
  • Toma Roxana-Andreea
  • Lupu Izabela-Ramona

Secretariat tehnic: Dragoș Ciocan
Număr de telefon: 0733.073.459
Interval orar: luni, 08:00 - 12:00; marți - joi, 12:00 - 16:00

GHID DE BUNE PRACTICI - Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională și psihopedagogie specială

”Materialele propuse în acest ghid nu au un caracter normativ, însă ele ar putea constitui un reper profesional în activitatea psihologilor atestați în domeniu pentru a adopta un comportament etic. Ele au un caracter general care permite aplicarea lor de către psihologi în roluri diferite, iar aplicarea poate varia în funcție de context.
Psihologii din domeniul educațional (din ambele specialități ale comisiei noastre și psihologi din domeniul educațional și din domeniul psihopedagogiei speciale) se angajează să sporească nivelul cunoașterii științifice și profesionale cu privire la comportamentul uman, înțelegerea oamenilor și utilizarea acestor cunoștințe pentru a îmbunătăți situația persoanelor aflate în contexte educaționale pe tot traseul dezvoltării acestora. Psihologii din domeniu oferă servicii psihologice astfel încât să acopere cele mai multe dintre situațiile întâlnite în contexte școlare și educaționale având ca scop bunăstarea și protecția persoanelor și grupurilor cu care lucrează.
Dezvoltarea unui set dinamic al ghidului de bune practici reprezintă munca unui colectiv care se cere constant continuată de către cei ce vor veni în mandatele următoare, astfel încât propunerile noastre de acum reprezintă un set de bune practici care să orienteze activitatea colegilor noștri dar și să încurajeze căutarea celor mai bune soluții pentru munca noastră a tuturor în domeniu.” Comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională - Coordonatori: Roxana Maier și Adrian Roșan; cu participarea: Ioana Golu, Geanina Cucu-Ciuhan și Laura Elena Năstasă

Istoricul tuturor interviurilor organizate de comisie (perioada noiembrie 2017 - prezent) pentru schimbarea treptei profesionale poate fi consultat accesând secțiunea Interviuri. Listele conținând programarea candidaților pentru schimbarea treptei profesionale sunt afișate, pentru fiecare ședință a comisiei, pe Prima pagină și la secțiunea Interviuri.