Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară!

Dragi colegi,

Organizația noastră profesională, prin oamenii săi implicați, profesioniști responsabili și foarte inimoși, se alătură demersurilor întreprinse la nivel național pentru asigurarea de servicii voluntare în contextul epidemiei de COVID-19.

La nivelul Colegiului Psihologilor din România a fost creată Procedura privind înscrierea ca voluntar pentru asigurarea suportului psihologic în contextul epidemiei de COVID-19 / 18 martie 2020”.

Pe site-ul Colegiului Psihologilor din România, secțiunea SUPORT PSIHOLOGIC - COVID-19 vor fi afișate listele transmise de președinții filialelor teritoriale, liste cuprinzând datele de contact ale colegilor noștri care, în momente de criză prin care trece țara noastră și oamenii săi frumoși, au ales să ofere din timpul lor, să dedice munca lor, pentru o cauză care validează, încă o dată, utilitatea profesiei noastre, caracterul său profund umanitar și implicarea profesioniștilor săi.

Vă mulțumim mult, dragi colegi, împreună vom reuși să oferim suportul atât de necesar în această perioadă, să fim oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară!

Cu prețuire,

Laura Cristina Pătruț
Director executiv

 


 

Intervenția psihologică în situații de criză - principii de intervenție, asistența telefonică, asistența online

Dragi colegi,

Vă mulțumim mult pentru implicarea D-voastră, pentru responsabilitatea cu care vă desfășurați activitatea în această perioadă greu încercată pentru țara noastră, cu toții vă suntem recunoscători pentru suportul acordat în cadrul campaniei de voluntariat ”Oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară!”

Colegiul Psihologilor din România vine în sprijinul comunității profesionale și, cu susținerea acordată de domnul colonel psiholog dr. Vasile Marineanu, aducem în atenția D-voastră patru materiale create cu scopul de a ghida, de a susține activitatea colegilor noștri care oferă suportul psihologic vital în situații de criză.

Îi mulțumim foarte mult colegului nostru, colonel psiholog dr. Vasile Marineanu!

Materiale utile:

 

Colegiul Psihologilor din România a transmis astăzi, 23.03.2020, Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne - Grupul de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, disponibilitatea de a veni în sprijinul autorităților statului în toate acțiunile care urmează să fie întreprinse în contextul epidemiei de COVID-19 și care permit implicarea Colegiului Psihologilor din România, atât ca instituție, cât și prin intermediul psihologilor care doresc să asigure servicii de voluntariat.

Cu recunoștință,
Laura Cristina Pătruț
Director executiv

 


 

Listele cuprinzând psihologii voluntari pentru asigurarea suportului psihologic în contextul epidemiei de COVID-19