Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 

Consultare publică - Varianta revizuită: Cod deontologic și Cod de procedură disciplinară (26.09.2018)

 

 

 

Dragi colegi,

Cele două documente care reglementează funcționarea etică a profesiei de psiholog, "Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică" și "Codul de procedură disciplinară" sunt documente critice pentru o practică de calitate, onestă și cu impact social.

Revizuirea acestor documente a fost solicitată în ședința Convenției Naționale din 15 iulie 2017. Comisia de deontologie și disciplină si-a asumat această sarcină și, în urma unui proces amplu de revizuire și consultare publică (desfășurat în perioada iulie - august 2018), vă propune forma revizuită a acestor documente. Mulțumim, pe această cale, tuturor celor care și-au adus contribuția la îmbunătățirea variantei inițiale a celor două texte.

În acest moment, cele două Coduri vor intra într-o nouă etapă de consultare publică, etapă care implică o continuare a procesului de revizuire a celor două documente, în funcție de feedback-urile primite. Așadar, așteptăm cu interes sugestiile dvs. pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., folosind formularele de feedback atașate, până în data de 26 octombrie 2018.

Suntem siguri că pe agenda de lucru a Convenției Naționale se vor regăsi, cu ajutorul dvs., două documente care să răspundă atât nevoilor comunității profesionale cât și promisiunii, implicite, făcută de profesia noastră societății, privind promovarea standardelor etice în exercitarea profesiei de psiholog.

 

Vă mulțumim pentru implicare!

 

Membrii Comisiei de deontologie și disciplină